Tandimplantat – Hur går det till?

okt 24, 2022 | Hälsa, Skönhet

Har du börjat gå i tankarna om att skaffa tandimplantat? Det är du inte ensam om. Du hade blivit förvånad över hur många som varje år känner sig missnöjda med sina tänder och överväger någon sorts behandling för att få det där vackra leendet de alltid drömt om. Om du av någon anledning har tappat en eller flera tänder och behöver fylla ut hålet med en ny tand är tandimplantat helt klart det bästa valet. Ett tandimplantat innebär att man skruvar fast en helt ny tand i käkbenet som ser ut som en helt vanlig tand.

Hur går det till?

Om du har bokat en tid för tandimplantat i Malmö, eller i någon annan stad för den delen, är du säkert lite nervös och vet kanske inte vad du har att vänta dig. Här kommer lite bra saker att veta om hur det går till, så att du kan förbereda dig så bra som möjligt!

Det första som händer är ofta att tandläkaren gör en noggrann undersökning där din munhälsa undersöks. Om du blir godkänd för att skaffa tandimplantat är det dags för själva implantatoperationen. Du får först en lokalbedövning så att du inte känner någon smärta, sedan skruvas den nya tanden helt enkelt in i käkbenet så att den sitter stadigt fast. Som du ser är det ingen fara! Det enda du behöver tänka på är att välja ett tandläkarcenter du känner att du litar på. Då känns det alltid bättre när det väl blir dags att lägga dig på operationsbordet.

Fler artiklar inom samma ämne

Synundersökning i Halmstad

Synundersökning i Halmstad

Behöver du göra en synundersökning i Halmstad? Kanske ska du ta körkort eller skaffa nya glasögon?...