DYI- Salongssvallet

sep 2, 2022 | Skönhet

Jag är en av alla som älskar att gå till frisören och känner mig absolut som snyggast när jag går där ifrån. Färgen är ny, volymen och lockarna har aldrig sett bättre ut och håller i flera dagar. Men ungefär där tar det slut och all tillstymmelse av volym och hållbara lockar är ett minne blott. Hade jag fått välja hade jag gått med jämna mellanrum till salongen och få håret tvättat och fönat men detta tillåter inte min ekonomi och jag misstänker att det är samma för många av oss. Tur för oss är att man kan göra det hemma.

Här kommer en DIY på hur du gör en Blow-out hemma.

Någon form av värmekälla så som en fön eller varmluftsborste. Båda dessa funkar utmärkt så det som avgör är vad du känner dig mest bekväm med eller vad du har hemma. Väljer du att använda en hårfön behöver du även införskaffa en rundborste.

När du har värmeverktyget på plats behöver du lite produkter som kommer hjälpa dig att skapa den formen du vill komma åt. Lite beroende på hårtyp och preferenser behöver du hitta produkter som passar dig och ditt hår. Är svårt att ge en universal produkt som kommer passa på alla hår men om du går till din frisör eller till en butik som säljer hårprodukter brukar dem vara duktiga på att ge tips och råd.

För ett bra resultat behöver håret vara riktigt rent så du kan med fördel schamponera två gånger med vanligt schampo eller så använder du ett djuprengörande schampo.

Efter duschen ser du till att handdukstorka håret och avvända en borste för att reda ut håret. Där efter applicerar du ditt värmeskydd så du skyddar hårstråna mot värmen fön och varmluftsborste ger.

Sen är det dags att dela upp håret i sektioner för att enkelt kunna komma åt alla partier och inte riskera att missa delar av håret. Föna nu håret men bara till 85–90% torrt och använd fingrarna för att reda ut hårslingorna.

Här kommer nästa produkt in och det är en som ska ge stadga. Gärna en blow dry creme är anpassad för att hjälpa till med stadga och form. Den kommer helt enkelt hjälpa dig på vägen.

Nu är det dags för rundborsten och fönen (eller varmluftsborsten) att göra sitt. Genom att ”rulla upp” håret på borsten och låta värmen från fönen strömma igenom och forma håret. Rulla sen upp hårsektioner med fingrarna och fäst med en liten hårklämma och låt locken svalna i det läget. Om du vill kan du även använda hårrullar som du rullar upp locken på och låter den svalna så.

Repetera alla ovannämnda steg tills alla dina uppdelade sektioner är klara och låt hela håret svalna. Sista sektionerna uppe på huvudet kan du med fördel göra lite smalare och mindre för att få mer volymeffekt.

När alla upprullade partier är svala kan du välja om du vill spraya något som ger stadga, exempelvis någon form av hårspray eller finishingspray. Sen är det dags att släppa ner lockarna en och en. Nu kan du välja själv hur du vill göra för att få de resultatet du önskar. Beroende på hur definierade lockar och vågor som du vill ha använder du antingen fingrarna eller en hårborste för att separera lockarna. Du kan även använda en locktång för en sista touch up.

Lycka till med stylingen!

Fler artiklar inom samma ämne