Vårda din hy i vinter

sep 22, 2022 | Skönhet

Hela sommaren har vi gått runt utan smink och älskat våra fräknar och brännan som solen gett oss. Men nu kommer hösten och vintern vilket innebär för många att vi får en torrare hy, vi vill använda mer smink och får en glåmigare hy. Det är tre saker som inte är en tacksam kombination att behöva tampas med. Vad ska man göra åt saken då? Jo, du behöver vara strategisk och ta till några knep som kommer att ge dig bättre förutsättningar.

Att man ska dricka vatten är något vi fått höra mer än en gång men det tåls att bli påmind om. Det är nämligen en sak som är lätt att glömma och är en sak som har mer inverkan på hälsan än vad folk tror. Tycker du det är svårt att komma ihåg finns det smidiga appar som kan påminna dig eller så köper du en bra och rolig vattenflaska som får dig att komma ihåg.

När vintern och kylan kommer är det ännu viktigare att upprätthålla din hudvårdsrutin och ge ansiktet lite extra fukt. Många använder mer smink på vintern vilket resulterar i att man tvättar ansiktet oftare samt behöver vara noggrannare med att rengöra från produkter och smuts. Passa på att lägg fuktgivande ansiktsmasker eller unna dig någon trevlig ansiktsbehandling. Din hy kommer älska dig för det.

Passa även på att se över ditt smink. Har något blivit gammalt eller är det någon produkt som faktiskt inte passar din hudtyp så bra som du trodde. Har en produkt blivit för gammal finns risken att bakterier börjat utvecklats och applicerar du då produkten på din hy kan det uppstå irritation och inflammation.

Förutom att dricka mycket vatten finns det en rad livsmedel som har många fördelar exempelvis de som innehåller anti – oxidanter eller näringsämnen som magnesium, zink och vitaminerna A, C, E. Mycket av det dagliga behovet får vi genom maten vi äter, annars kan du komplettera med vitamintillskott.

Nu när vädret slår om och vi går mot kallare tider med snö och blåst kan huden reagera mer än vanligt på omställningen så det kan vara bra att vara lite skonsammare mot den. Använd en mildare rengöring när du tvättar ansiktet och se till att ge den mycket fukt. Gärna ansiktsmasker som är gjorda för att appliceras på kvällen och sitta kvar och verka under natten. Använder du en nattmask kan du hoppa över din vanliga nattkräm just den natten. Ska du vara ute en längre stund på dagen kan du med fördel använda produkter som är oljebaserade och inte vattenbaserade eftersom dessa kan frysa när du kommer ut i kylan. Glöm inte heller att återfukta läpparna med ett bra läppbalsam.

Fler artiklar inom samma ämne